Den Bogerd

Welkom in Udenhout!

Aan de noordoostzijde van Udenhout wordt de nieuwe wijk Den Bogerd gerealiseerd. Den Bogerd vormt een ruim opgezette en groene wijk die aansluit bij het prettige dorpse karakter van Udenhout.

Opgroeien in Brabantse gezelligheid met prachtige natuur om de hoek!

Er is veel ruimte voor groen en volop plek om te spelen. De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en parken. Den Bogerd biedt ruimte aan een breed scala van woonwensen. Starters, jonge gezinnen, doorstromers en senioren kunnen er terecht voor een woning naar wens. In totaal komen er ongeveer 380 nieuwe woningen, waaronder vrijstaande woningen, tweekappers, bungalows, hoek- en tussenwoningen en vrije bouwkavels.

park ter roomley

Wonen in het groen

Voor het stedenbouwkundig ontwerp van de nieuwe wijk is het landschap als uitgangspunt genomen, er is veel aandacht voor de natuur. Dit is terug te zien in de brede profielen van de wegen en de parken die in Den Bogerd worden aangelegd. Midden in het plan ligt een natuurpark. De basis voor dit park is gevormd door het beekje Ter Roomley en het aangrenzende landschap. Er zijn diverse wandelpaden en speelweiden. Den Bogerd bestaat uit een aantal deelfasen. Zo ontstaan er diverse buurtjes die allemaal hun eigen identiteit hebben.


Bekijk aanbod
  

  

Het nieuwe aanbod in Den Bogerd ligt in plandeel De Lanen.

Deze wijk bestaat uit brede straten waar het leven zich afspeelt. Er is ruimte voor spelen, ontmoeten, parkeren, wateropvang en groen.


Bekijk aanbod